4

Rideleir 2024


Om vår Rideleir

Har du lyst til å ri masse, lære mye nytt og møte nye venner? Bli med på sommerrideleir, voksenleir eller rideleir for mor & datter! Vi har rideleire for alle aldre og alle nivåer. Vi har godt utdannede skolehester, som vi er veldig stolte av. Det er også mulighet for å ta med egen hest dersom det er ønskelig. Vi har en fantastisk kiosk, gode rekreasjonsområder til å oppholde seg på i de periodene det ikke er organiserte aktiviteter, massevis av forskjellige spill både innendørs og utendørs og en rekke morsomme aktiviteter. Nedenfor kan du lese mer om våre rideleir.

Hvem passer leiren for?


Svaret er enkelt; ALLE! Som nevnt blir alle indelt i grupper etter alder og nivå. Alle får derfor rideundervisning tilpasset det nivået de er på - og ridemessige utfordringer deretter. Vi er så heldige at vi har et bredt spekter av hester å benytte på leir. Vi er både en rideskole og en salgsstall. Det innebærer at vi både har snille og ukompliserte hester og ponnier for de som aldri har ridd før, men også at vi har salgsponnier og salgshester som de mest erfarne kan ha stor glede av å få ri på. I tillegg har vi hester og ponnier som egner seg for gruppene mellom disse to ytterpunktene.

Vi har ingen nedre aldersgrense, og har tatt imot elever helt ned i seksårsalderen. Vi har heller ingen øvre grense, men de eldste er gjerne 17-18. Som regel fordeler alderen på ukene seg ganske jevnt. Dersom du er opptatt av å havne på en uke med ekstra mange jevnaldrende - ta kontakt, så finner vi en uke som passer deg.

 • Undervisning i sprang
 • Undervisning i dressur
 • Undervisning i feltritt
 • Turridning
 • Gymkhana
 • Voltige
 • Stevne siste dagen
 • Opplæring i daglig stell av hesten
 • Masse morsomme aktiviteter både på dagtid og kveldstid
 • Valgfrie aktiviteter og "minikurs"
 • Kost og losji fra søndag til fredag
 • Innkvartering i internat eller hytter

 • Påmelding:


  Ved påmelding før nyttår er det 10 % rabatt. Er du usikker på hvilken uke du skal velge? Det er fullt mulig å bytte uke etter påmelding, såfremt det er ledig plass.
  For påmelding sender du en mail til rideskole@gyldermyra.no. Legg ved navn, alder, adresse og telefonnummer. Plassen er bekreftet når vi har mottatt depositum på kr. 2000. Restbeløpet forfaller til betaling 15.mai. Det blir sendt ut faktura på begge deler.

  NB: Påmelding er bindende fra det tidspunktet vi mottar din mail, men plassen er ikke bekreftet av oss før depositum er mottatt.

  Avbestilling:
  Ved avbestilling før 15 mai: Dersom man likevel ikke kan delta vil depositumsbeløpet ikke bli refundert. Er dette ikke betalt, må det fortsatt betales inn. Har du betalt inn restbeløpet, vil dette refunderes. Ved avbestilling etter 15. mai refunderes verken depositumsbeløp eller restbeløp.

  Pris (uke 26, 27, 32 og 33): 6200 kr (5580 kr ved påmelding før nyttår)

  Pris (uke 28, 30 og 31): 5 800 kr (5220 kr ved påmelding før nyttår)  Praktisk informasjon


  Ved ankomst søndag ettermiddag får alle tildelt rom. Når alle har kommet samles vi på plassen utenfor kafeen til et hyggelig informasjonsmøte. Der vil vi presentere ukens instruktører og assistenter. Vi vil deretter gi informasjon om uken som kommer. Etter informasjonsmøtet er det mulig å stille spørsmål direkte til instruktørene på tomannshånd ved behov for det.

  Når foreldrene har reist går vi ned i stallen. Der presenterer vi hver enkelt hest og forteller litt om dem og hvordan de er å ri på. Etter presentasjonsrunden får alle lov til å ønske seg tre hester man kan tenke seg å ha som sin egen gjennom uken. Ved hestefordeling tar vi hensyn til ønskene, alder og erfaring. Resten av kvelden bruker vi til å bli kjent og spise litt deilig kveldsmat. Selve utdelingen av hester og inndeling i grupper skjer først ved frokosten dagen etter.

  De kommende dagene skal vi gjøre masse gøy! For det første skal vi tilbringe tid med hestene. Alle får utdelt en fast hest gjennom uken. Man har ansvaret for at hesten man får på leir har det helt topp, og den må pusses, møkkes for etc. Det er selvfølgelig assistenter i stallen tilstede som hjelper til dersom man lurer på noe eller trenger hjelp til noe. Vi skal innom både sprang, dressur, tur, gymkhana og voltige. De med tilstrekkelig erfaring får også prøve seg på feltritt! All rideundervisning tilpasses etter nivået på deltagerne. De mest erfarne gruppene får anledning til å fokusere kun på sprang, dressur og feltritt dersom de ønsker det. Rideundervisning foregår på vår store utebane, eller inne i ridehuset hvis været ikke er helt på vår side.

  Hver kveld blir det forskjellige aktiviteter. Vi skal blant annet ha pimp-my-horse, løshopping, gyldne talenter og disco! Midt på dagen er det også en rekke valgfrie aktiviteter for de som vil. Vi gjentar suksessen fra ifjor med både puissance-konkurranse, gylderlekene, det våte slaget o.l.

  Gjennom uken arrangeres også en rekke valgfrie "mini-kurs" som man kan være med på hvis man vil. Det blir ulike kurs som passer for ryttere på ulike nivåer, feks; påsaling, bandasjering, fletting, lonsjering etc. Her er det masse å lære!

  Innkvartering

  Deltagerne bor på tomannsrom, tremannsrom eller seksmannsrom i vårt internat. Det er toalett og dusj tilgjengelig i internatet. Det er anledning til å komme med romønsker i forkant. Sengen er ferdig oppredd når du kommer. 

  Måltider

  Vi serverer frokost, lunsj og middag samt. kveldsmat til sultne sjeler. Det er helt i orden å smøre med seg mat fra frokosten eller lunsjen hvis man er redd man blir sulten i mellom. I tillegg har vi frukt og drikke tilgjengelig hele dagen. Vår kiosk er åpen flere ganger om dagen, og kan også åpnes ved forespørsel. Ved eventuelle allergier ber vi om at dette gis beskjed om skritflig på mail i forkant av leiren.

  Infoskriv

  Noen uker før leiren sender vi ut et eget infoskriv på mail. Dette inneholder praktisk informasjon. Du vil finne igjen informasjonen som står her, samt at du får kontaktopplysninger til instruktører og andre kontaktpersoner den uken man er påmeldt. Skrivet vil være noe mer detaljert enn denne nettsiden.

  Pakkeliste

  • Vanlig tøy
  • Ridetøy og utstyr (hjelm kan lånes her)
  • Skotøy til ridning: Ridesko/støvler eller sko med hæl. Ikke joggesko!
  • Toalettmappe
  • Håndkle
  • Lader til telefon
  • Regntøy (vi har ridehus, og flytter turen hvis det er meldt dårlig vær, men kan være lurt å ha med)
  • Evt. penger til kiosken

  Påmelding

  Påmelding skjer på mail til rideskole@gyldermyra.no. Påmeldingen må inneholde navn, alder, og evt. tidligere erfaring på deltageren. I tillegg trenger vi navn, addr, telefon og mail til den som skal ha fakturaen. Vi trenger også et telefonnummer til en kontaktperson som vi kan ringe dersom det skulle være noe gjennom uken. Påmelding er bindende fra det tidspunktet vi mottar din mail.

  Betaling

  Når vi har mottatt din påmelding sender vi deg en faktura på depositumsbeløpet på 2000 kroner, samt en faktura på restbeløpet. Fakturaen på restbeløpet forfaller til betaling 15. mai. Begge fakturaer kommer på mail. Faktura kommer fra "x-ledger". Dersom du ikke finner den - ta en titt i søppelposten. Avbestilling: Ved avbestilling før 15 mai: Dersom man likevel ikke kan delta vil depositumsbeløpet ikke bli refundert. Er dette ikke betalt, må det fortsatt betales inn. Har du betalt inn restbeløpet, vil dette refunderes. Ved avbestilling etter 15. mai refunderes verken depositumsbeløp eller restbeløp.

  Oppmøte & Avslutning

  Oppmøte er søndag kveld mellom 18:00-18:30. Avslutning på fredag ettermiddag med oppvisning fra 13:00. Foreldre, familie og venner er hjertelig velkommen til å se på. Hjemreise ca. 15:00-16:00.

  Ha med egen hest?

  Det er fullt mulig å ta med egen hest. Dette medfører ikke noe tillegg i prisen, men du må huske å gi beskjed i forkant.